torstai 18. lokakuuta 2018

Kookkaat naiset, isot tytöt


Onko nimellä väliä?


Käytätkö vaatekokoa 46+ tai 2xl+? Miltä tuntuu, kun mainoksessa lukee "asuja isoille tytöille"? Koetko olevasi iso tyttö vai näyttävä nainen? Kookas lady vai XL-kokoinen? Mietin tätä aina, kun haluaisin kertoa asiakkaille, että meiltä löytyy myös isoja kokoja. Nimi ei sinänsä naista pahenna, mutta jokin siinä häiritsee, että nimityksiä yleensä pitää keksiä. Me nyt vaan ollaan kaikki erilaisia ja tarvitaan oman kokoisiamme vaatteita. Jostain syystä pienille naisille ei löydy ainakaan kovin monta XS-liikettä, joissa myydään vain pieniä kokoja. Sen sijaan XL-liikkeitä löytyy ainakin isommista kaupungeista ja tietenkin netistä. Toki on ymmärrettävää sekin, että kauppiaan on harkittava sisäänostot sen mukaan, mitä kokoja myydään eniten. Usein ilman sopivaa vaatetta jäävät silloin sekä isot että pienet naiset.

Mikä sitten on iso koko? 44 ja XL on aika lailla kysytty koko ja myös koko 46 ja XXL menee kohtalaisen paljon. Eri valmistajien mitoitukset vaihtelevat aika tavalla. Jos käytät tavallisesti Suomessa suunniteltua vaatetta kokoa 42, Tricanan mallistossa sitä  vastaakin koko 38 ja ulkomaisen ketjun muotimallistossa kenties koko 44 tai 46. Myös vaatteen ja vartalon mittasuhteet vaikuttavat koon valintaan, samoin vaatteen materiaali. Ohuet viskoosielastaanit tuppaavat menevään jokaiseen vartalon mutkaan varsinkin, jos malli on tyköistuva. Sen sijaan  A-linjaiset mallit ja joko laskeutuvat tai vähän tukevammat kankaat antavat paljon anteeksi. Toki on myös asennekysymys, välittääkö siitä, että vartalon muodot näkyvät!

Kaunista kaiken kokoisille


Meitä naisia on monen kokoisia ja muotoisia, mutta jokaiselle pitäisi löytyä jotain kivaa päälle pantavaa. Jokaisen naisen tulisikin voida pukeutua kauniisti tai vähintäänkin asiallisesti koosta riippumatta. Kookas ei välttämättä ole lihava ja ylipainokin tuppaa eri ihmisillä kertymään eri kohtiin. Luita ei yksinkertaisesti voi pienentää, joten on tyydyttävä etsimään valikoimasta itselle sopivat mallit. Painoa toki voi vähentää, jos itse kokee siihen tarvetta ja tahtoa löytyy. Joskus myös sairaudet aiheuttavat painonnousua ja turvotusta, mille vain ei yksinkertaisesti voi mitään.

Jos sinulla on hoikat sääret, mutta vatsaan on kertynyt pyöreyttä, korosta ihmeessä jalkojasi valitsemalla kapeat ja hyvin istuvat housut. Lyhyen ja pyöreän kannattaa etsiä vaatteesta pituus-suuntaisia linjoja. Myös kerroksittainen pukeutuminen (paita saa näkyä jakun alta) antaa pidentävän vaikutelman. Hartioiden korostaminen vie huomiota vatsan seudulta ylemmäs. Nämä ovat vain esimerkkejä siitä, miten pukeutumisella saa hieman huijattua silmää. Kannattaa aina sovittaa vaatetta ja kysyä asiantuntevan myyjän apua valinnassa. Ja tietysti omat mieltymykset pitää huomioida, ettei vaate jää turhaan roikkumaan vaatekomeroon.

Rohkeutta peliin!


Kannustan kaikkia naisia kokoon ja muotoihin katsomatta etsimään rohkeasti omaa linjaansa. Värejä saa käyttää, kuvioita voi olla, kunhan asu miellyttää itseä. Oma mielipiteeni on, että vartaloa ei tarvitse peitellä, mutta silmää hämäävien kikkojen käyttö on ihan suotavaa. Meillä naisilla taitaa olla taipumus pyrkiä näyttämään paremmilta kuin (omasta mielestämme) olemme. Tyylikäs ja omalle vartalolle sopiva pukeutuminen on omiaan vahvistamaan itsetuntoa, joka meillä suomalaisilla tuppaa välillä olemaan hieman kateissa. Ole rohkeasti oma itsesi ja tuo esiin parhaat puolesi, oli kokosi sitten mikä tahansa!

Mekottaren myymälästä ja verkkokaupasta www.mekotar.com löydät koot 34-56. Toki kaikkiin malleihin ei ole saatavilla kaikkia kokoja, mutta asiakkaitten kommenttien perusteella uskallan väittää, että valikoima on aika kiva!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti