torstai 24. maaliskuuta 2016

Vuosi Mekottarena 

Hyppy tuntemattomaan

Miltä tuntuisi hypätä tukevalta kalliolta tuntemattomaan veteen? Pelottaisiko? Entä jos saisitkin pääsi pinnalle, miltä tuntuisi jatkaa matkaa? Puhun tietysti kuvaannollisesti, mutta voin sanoa, että kyllä pelotti. Hyppy oli tässä tapauksessa vaihtaminen tutusta, turvallisesta liikunnanopettajan ammatista täysin tuntemattomalle vaatekauppiaan uralle. Vuosi on nyt kulunut tuosta loikasta ja täällä sitä vielä porskutellaan nenä juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Suunta on selvillä, mutta vasta tulevat vuodet näyttävät, ponnistellaanko riittävästi ja oikeaan suuntaan.

Uppeluksista pinnalle

Ensimmäisistä viikoista yrittäjänä -enkä myöskään viimeisistä viikoista opettajana -en paljoa muista, niin vauhdilla kaikki tapahtui. Työt lukiolla loppuivat helmikuun lopussa ja 18. päivänä maaliskuuta 2015 aukesivat Mekottaren ovet osoitteessa Kauppakatu 8, Äänekoski.  Ennen avajaisia oli tietysti pitänyt tehdä yhtä ja toista: perustaa yritys, hakea rahoitusta, tehdä yrityskauppa, hankkia ja opetella kassajärjestelmä, tilata tavaraa, tehdä remonttia... Aikataulu oli todella tiukka, mutta niin vain oli tavaraa hyllyissä ja rekeissä avajaispäivän koittaessa. Kauppias itse oli kyllä kuin se kuuluisa lumiukko, mikä ei toivottavasti kuitenkaan päälle päin näkynyt.

Suuntaa etsimässä

Ensimmäiset viikot ja kuukaudet kuluivat kaiken uuden opettelussa. Seurasin tarkasti työntekijäni Virpin (suurkiitos hänelle) puuhia ja yritin painaa mieleeni tuotetietoutta, tilausjärjestelmiä, verhokankaiden kohdistusta ynnä muuta mielenkiintoista. Ihan kaikki ei tässäkään työssä ole niin kiinnostavaa, esimerkiksi vaatteitten silitys tai lattian moppaaminen, jotka myös kuuluvat yrittäjän arkeen. Uusein ihanien tavaroitten saapuessa sen sijaan vietetään aina joulua: on hauska avata laatikoita ja vetää esiin toinen toistaan hienompia vaatteita ja sisustustavaroita. 

Arjen aallokossa

Nyt on nähty koko vuoden kierto ja uutta odotellaan innolla. Vaatekaupan alalla työ on hyvin kausiluontoista, on selvät sesongit kesä ja joulu sekä hiljaiset ajat syksyllä ja alkutalvesta. Yllättävän paljon kaupankäyntiin vaikuttavat säät -ja tietysti ne yleiset suhdanteet. Valittamaan en aio ryhtyä, mutta selvähän se on, ettei juurikaan huonompaan aikaan olisi voinut kauppiaaksi ryhtyä. Onneksi suunta ei voi olla kuin ylöspäin. Verkkokauppa on perusteilla, markkinointia tehostetaan, koulutuskin on meneillään -uutta on ihana oppia!

Uudet tuulet

Jatkossa Mekottaren blokissa pohdiskellaan kaikenlaista naisen (ja miksei miehenkin) elämään liittyvää, joka jollain tavalla liittyy vaatteisiin, vartaloon, mielen hyvinvointiin tai vaikkapa kodin sisustamiseen. Katselen asioita täältä myymälän vinkkelistä ammentaen myös entisestä elämästäni terveyden ja liikunnan ammattilaisena. Tervetuloa seuraamaan www.mekotar.com tai facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti